Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleziono produktów.
Filtruj według
Filtruj według
Marka
Cena
  • 279,00 zł - 590,00 zł

Ostatnio oglądane
Brak przedmiotów

Higiena przedudojowa – dbaj o czystość i zapobiegaj mastitisowi

Higiena przedudojowa (pre-dipping) to kluczowy etap przygotowania krowy do doju. Polega na dezynfekcji strzyków przed przystawieniem aparatu udojowego, co znacząco ogranicza ryzyko infekcji — zwłaszcza streptokoków i E. coli, które odpowiadają nawet za 50–80 % przypadków mastitisu.
Zaleca się nałożenie preparatu (np. piana lub roztwór jodowy) na suche, czyste strzyki i odczekanie min. 20–30 sekund, by dezynfekcja zadziałała skutecznie, a następnie dokładne osuszenie — tylko wtedy zapobieganie infekcjom jest efektywne.
Taki zabieg poprawia zdrowie wymion, redukuje bakterie w mleku zbiorczym i wspomaga wypływ mleka dzięki stymulacji reflexu oksytocynowego

Czytaj więcejPokaż mniej
Filtruj według
590,00 zł (brutto)

Prefoam Plus 20 kg – gotowy do użycia preparat w formie piany, przeznaczony do skutecznego czyszczenia i dezynfekcji strzyków przed dojem. Zawiera aktywny kompleks LSA (kwas mlekowy + salicylowy), zapewniający natychmiastowe działanie przeciwbakteryjne.

Menu

Home

Ustawienia

Create a free account to save loved items.

Zaloguj się

Cookies

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies

O Cookies

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym przez strony internetowe, które odwiedzasz. Służą do różnych celów, takich jak zapamiętywanie informacji o logowaniu użytkownika, śledzenie zachowania użytkownika w celach reklamowych i personalizacji doświadczenia przeglądania użytkownika. Istnieją dwa rodzaje plików cookie: sesyjne i trwałe. Te pierwsze są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, podczas gdy te drugie pozostają na urządzeniu przez określony czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia.